21.10.2019

Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys vaihtoehtona yrityksen perustamiselle tai työntekijän palkkaamiselle

Maahanmuuttaja: oletko harkinnut yrityksen perustamista, mutta se vaikuttaa liian isolta askeleelta? Oletko kuullut kevytyrittäjyydestä? Kevytyrittäjyydessä et perusta omaa yritystä (sinulle ei tule Y-tunnusta), vaan toimit laskutuspalvelun kautta.  Tämä tarkoittaa, että laskutuspalvelu hoitaa tarvittavan byrokratian (kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi). Sinä hinnoittelet palvelun, markkinoit, etsit asiakkaat, teet sovitut työt sekä annat tiedot laskutusta varten. Laskutuspalvelu lähettää asiakkaallesi laskun ja maksaa sinulle palkan.

Tiesitkö, että kevytyrittäjyys on mahdollista myös turvapaikanhakijalle? Siihen edellytetään työnteko-oikeus Suomessa sekä verokortti. Verokortista ilmenee suomalainen sosiaaliturvatunnus mitä myös vaaditaan (voi olla myös väliaikainen). Työnteko-oikeus tarkistetaan etukäteen, kuten muulloinkin työsuhdetta solmiessa.

Yrittäjä: tiedätkö, että voit työllistää kevytyrittäjiä työntekijän palkkaamisen sijaan? Tällöin yksityishenkilö toimii kevytyrittäjänä, jolloin hän ei ole yrityksen palkkalistalla. Tämä sopii niin yksittäisten työsuoritusten kuin myös vakituisemman työn maksamiseen. 

Tule keskustelemaan kanssani kevytyrittäjyydestä. Varaathan ajan etukäteen: kirsi.mattola@mikseimikkeli.fi

3 kommenttia:

  1. Kevytyrittäjyys on mielenkiintoinen aihe! Jonkin verran olen siitä lukenut, ja tämän postauksen myötä myös huomasin että se on hyvä esimerkiksi maahanmuuttajille. Sehän olisi oikein oiva keino päästä mukaan yhteiskuntaamme tällä saralla, mikäli on niin että esimerkiksi töitä olisi vaikea löytää yrityksistä. Kiitos tästä!
    https://floy.fi/kannattaako-ryhtya-kevytyrittajaksi-vai-perustaa-toiminimi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos kirjoituksesta. Varmasti hyödyllinen jokaiselle joka harkitsee kevytrittäjän laskutuspalvelua. Itselläni on ystävä joka on saapunut Suomeen muutama vuosi sitten, ja työn hakeminen on ollut hieman hankalaa. Hän on taiteellisesti lahjakas, joten ehkäpä tämä on sellainen mitä hän voisi harkita.

    VastaaPoista
  3. On kyllä hienoa, että tämmöisiä tarjotaan. Ja se, että myös maahanmuuttajilla on mahdollisuus saada tuntua yrittäjyyteen aloittamalla kevytyrittäjyys, koska miksipä ei. Mielestäni asia, jota voitaisiin tuoda enemmänkin esille. Mahtava juttu.

    VastaaPoista

Hankkeen esittely

Etelä-Savo on Suomen ikääntynein maakunta. Väestönkehityksessä on tapahtunut negatiivinen luonnollinen väestönmuutos, eli kuolleisu...